Az ELTE-BEAC párosa 7. helyezést ért el az Egyetemi Cheerleading Világbajnokságon – ELTE-BEAC Cheerleader Szakosztály

Az ELTE-BEAC párosa 7. helyezést ért el az Egyetemi Cheerleading Világbajnokságon

Augusztus első hétvégéjén rendezték meg a Cheerleading Egyetemi Világbajnokságot (EVB), aminek a horvátországi Split adott otthont. Freestyle Pom páros kategóriában egyesületünk igazolt sportolói, a Testnevelési Egyetem hallgatói Komjáthy Katinka és Székely Blanka léptek versenytalajra országunkat képviselve.

A lányoknak három egymást követő napon kellett helyt állniuk, és a versenyt gyönyörű gyakorlataikkal végül a 7. helyen zárták.

Ezúton is köszönjük a Testnevelési Egyetem támogatását, hogy lehetőséget teremtettek sportolóinknak a versenyen való részvételre, valamint gratulálunk a Magyar Egyetemi hip-hop válogatottnak az elért 3. helyezéshez.

Komjáthy Katinka és Székely Blanka elárulták, hogy “nagyon eseménydús volt ez pár nap számunkra, óriási élmény volt megmérettetni magunkat a világ legjobbjai között. Nagy kihívás volt három egymás utáni nap kihozni a maximumot magunkból egy ilyen hosszú szezon végén, de azt gondoljuk, hogy mindent megtettünk. Napról napra javítottunk a gyakorlatainkon, ezáltal sikerült is a második nap fellépnünk a hatodik helyre. Rendkívül szoros volt a pontozás, így végül a verseny végére kevesebb, mint fél ponttal maradtunk el a 6. helytől. Nagyon motiváló volt látni azt is, hogy milyen sokat lehet még fejlődni a sportágon belül. Köszönjük a TF és az ELTE támogatását, az edzőink munkáját és a rengeteg szurkolást!”

Almásy Flóra a csapat edzője ilyen élményekkel tért haza a verseny után: „Hihetetlen élmény volt a verseny mind a lányok számára, mind nekem. Hatalmas kihívás volt 3 egymást követő nap versenyezni, főleg, hogy egy héten belül tudtuk meg a menetrendet. Ennek ellenére a lányok hihetetlen mentális erőről tettek tanúbizonyságot, ahogy nap nap után kiálltak, és folyamatosan javították a gyakorlatukat a bíróktól kapott visszajelzések alapján. Én nagyon jónak értékelem a lányok szereplését, igazán büszke vagyok mindhárom napi teljesítményükre.

Támogatóink

Velük már sikeresen együttműködünk